30 juni 2018
15:00

Notvikens IK

Referat: Ohtana/Aapua FF - Notvikens IK

På Skolvallen delar Ohtan/Aapua och Notviken på poängen när man spelar 2-2 (2-1).
OA inleder vasst och redan i den 3:e minuten hittar Hector fram med en djupledsboll in i straffområdet som Johannes Pekkari är först på och avslutar med ett snyggt skott som via ribban går in till 1-0. Notas ruskar snabbt av sig målet och skapar fyra hörnor i rad utan att få in bollen. I den 10:e minuten kommer Borri in i straffområdet,och tar sig till skott som målvakten klarar. Efter en jämn första kvart blir det alltmer Notas och i den 20:e minuten kommer Notviken fram på vänsterkanten med inspel där det blir kalabalik, bollen i stolpen innan Felle kan knipa lädret. I den 30:e minuten kommer Notas på högerkanten där inlägget går over vår mttback och Magnus Johansson kan från perfekt nickläge lika perfekt nicka in kvitteringen lågt vid Felles vänstra stolpe. Två minuter senare kommer NIK:s Assam Yassine loss inne i straffområdet och skottet smiter utanför Felles högra stolpe. Då Notas spelade som bäst kommer OA ändå i ett anfall där Nisse Kenttä lyfter bollen in i straffområdet och Joel Hiltunen kan snyggt nicka in 2-1. Vi går till paus med 2-1 vilket inte direkt speglar halvleken då Notviken dominerat spelmässigt sista halvtimmen.

Andra halvlek blir spelmässigt jämnare men i den 60:e mnuten kommer kvitteringen då Notas växelspelar inne i vårt straffområde och Jonathan Pantzare sätter bollen i Felles högra stolpe, fullföljer och pangar returen i nät till 2-2. I den 75:e minuten är Assam Yassine igenom men en utrusande Felle kommer ut stort och klarar med en fotparad. Två minuter senare får OA sitt bästa läge i andra halvlek när Joel Hiltunen plötsligt är fri inne i straffområdet men Notas inbytte målvakt Andreas Adelbo gör en utmärkt parad. Sista 10 minuterna får OA spela med en man mer då Yassine drar på sig ett andra gult, men OA skapar ingenting utan det är istället Notviken som är närmare ett segermål, så det känns lite som en lättnad när domarens pipa ljuder för full tid och matchen slutar 2-2.

Sett över hela matchen är Notviken närmare tre poäng även om oavgjort inte är helt orättvist. I ett hemmalag som inte gör någon av sina bättre hemmamatcher hade backlinjen fullt jobb mot Notas farliga anfall, extraplusset går till Johannes Ylipää. På mittfältet fick vi springa mycket och hade svårt att få grepp på motståndarna, extraplusset går till Joel Hiltunen. Offensivt gör vi två mål vilket är bra och extraplusset får Adam Zingmark. I Notviken som gör en riktigt bra bortamatch går plussen till backlinjens Rasmus Karlsson, mittfältets Viktor Pettersson samt anfallsparet Magnus Johansson och Assam Yassine. Domaren Simon Granström var inte lyckad, släppte givna frisparkar för att i nästa stund blåsa för i stort sett ingenting.
Hörnor: 2-10, Gula kort: 2-3 varav ett rött kort för NIK.
Laget: Felle - Liam, Palo, Kotten, Nisse - Joel H, Mäki, Hector, Hugo (ut 90) - Johannes P, Adam
Ers: Joel O (in 90), Abdul, Elias P, Sakrin, Thewin, Dennis, Bosse